Slijmbeursontsteking heup injectie

Een injectie in de slijmbeurs kan gegeven worden wanneer rust, medicatie en fysiotherapie niet voldoende helpen. Een inejctie moet wel zoveel mogelijk uitgesteld en vermeden worden. Een injectie kan immers het peesblad wat vaak over een slijmbeurs loopt, beschadigen. Om dit te voorkomen is een injectie echt alleen een optie als rust, andere medicatie of fysiotherapie niet voldoende is. Een injectie mag niet te vaak gegeven worden.

Wat zit er in een injectie?

Een injectie die gegeven wordt bij een slijmbeursontsteking is een vloeistof die pijnstillende en ontstekingsremmende werking heeft. De vloeistof is het hormoon cortico-costeroid. Het werkt heel lokaal en is daarom vaak wat effectiever dan andere medicatie welke via de mond wordt ingenomen.

Wanneer werkt een injectie?

Het ingespoten hormoon doet binnen twee dagen zijn werk. Soms geeft een injectie binnen een paar uur al een aanzienlijke vermindering van pijn. Als een injectie binnen twee weken geen verschil van pijn heeft gegeven, heeft hij niet gewerkt. Een injectie is vaak met een week of vijf, zes weer uitgewerkt.

Wie geeft een injectie?

Een injectie kan gegeven worden door een huisarts of orthopeed in het ziekenhuis. Wanneer een orthopeed de injectie geeft is dit vaak omdat de huisarts of fysiotherapeut u naar de orthopeed heeft verwezen voor verder onderzoek. In principe kan een huisarts de injectie geven.