Slijmbeursontsteking heup behandeling

Wanneer u een slijmbeursontsteking aan de heup heeft, zijn er meerdere behandelvormen mogelijk.

Rust bij een slijmbeursontsteking aan de heup

De eerste behandelvorm kunt u zelf doen: geef de slijmbeurs voldoende rust. Dit mindert de klachten vaak al enorm. Wanneer u dit niet doet, zullen de klachten verergeren en zal het weefsel minder snel herstellen. Het risico wordt dan groter dat er een blijvende restklacht achterblijft. Bij rust moet je denken aan niet overmatig traplopen en lopen. Dit is voor de heup belastend. Ook het liggen op de aangedane zijde moet vermeden worden.

Medicatie bij een slijmbeursontsteking aan de heup

Wanneer rust niet voldoende helpt, kan de huisarts medicijnen voorschrijven. Vaak wordt er gekozen voor een kuur die rond de 7 dagen wordt ingenomen. De medicijnen hebben zowel een pijnstillende als ontstekingsremmende werking. Ook wanneer u medicijnen slikt is het nemen van voldoende rust belangrijk. De pijn zal door de medicijnen wat minder zijn; het lichaam geeft dan ook minder middels pijn aan dat het rust nodig heeft. Let erop dat u daardoor niet teveel doet.

Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking aan de heup

Fysiotherapie is vaak niet het eerste waar aan gedacht wordt bij een slijmbeursontsteking van de heup. Echter een fysiotherapeut kan vaak wel wat vermindering van pijnklachten geven bij een slijmbeursontsteking aan de heup (evenals slijmbeursontsteking aan de schouder). De fysiotherapeut kan oefeningen meegeven die u thuis kunt doen. De oefeningen zijn gericht op het rekken van de spier die over de slijmbeurs loopt. Door het rekken wordt er spanning van de spier afgehaald en dus krijgt de slijmbeurs wat ruimte.